"Българската Коледа" - социалната инициатива, която променя животи

    Инфинита и Mindray доставиха специално разработена апаратура за "Българската Коледа"


За 21-ва поредна година благотворителната инициатива "Българската Коледа", провеждана под патронажа на Президента на Република България, е основен двигател в здравеопазването по отношение на обновяването на апаратурата в неонатологичните и педиатрични отделения в страната. Благодарение на събраните от дарения средства ежегодно редица болници получават най-новата техника.

Експертният съвет на "Българската Коледа", съставен от изтъкнати лекари, всяка година внимателно подбира най-модерната техника, стремейки се да открие най-добрата апаратура на балансирана цена. 

Тази година фокусът за ехографска техника бяха неонатологичните възможности за преглед. Акцентът беше високо качество на образа и много софтуерни възможности. За да отговорим на специалните изисквания се обърнахме към нашите партньори от Mindray. R&D отделът на компанията в Китай подходи с изключително внимание към поставените от нашите специалисти условия и имплементира редица иновации. Всички подобрения бяха направени за сметка на Mindray и Инфинита, защото отговрността за по-доброто бъдеще за децата ни е на всички нас. В последствие тези иновации бяха включени като възможност във всички следващи апарати, доставени в България.

Знаейки колко е важно доставката да стане възможно най-скоро, Инфинита успя не само да договори внедряването на необходимите софтуери с Mindray за кратко време, но и да направи доставката за по-кратък от договореното срок и всички апарати вече са в съответните здравни заведения.

С нов ехографски апарат Consona N7 вече са оборудвани шест лечебни заведения, включително УМБАЛ Бургас, МБАЛ Лозенец гр. София, УМБАЛ "Проф. Ст. Киркович" гр. Стара Загора, МОБАЛ "Д-р Черкезов" гр. Велико Търново, МБАЛ "Д-р Селимински" гр. Сливен и ПСАГБАЛ „Св. София“ гр. София.

Новата година винаги е свързана с положителни емоции и надежда. Затова нашата надежда е свързана с това през следващите години не само "Българската Коледа" и социалните инициативи да спомага за обновяването на апаратурата в детските отделения на българските болници. Освен сърцати лекари, всяка българска болница да бъде оборудвана с нови и качествени апарати, за да имаме едно наистина европейско здравеопазване.



Ендоскопската кула на Mindray HyPixel - за първи път в България
BOEC