Nuewa Club for First Time in Bulgaria

    Гости от над 10 държави бяха гости на ежегодния форум


За първи път в историята си, ежегодният форум на Mindray Nuewa Club за Централна и Източна Европа се състоя в София. Това значимо събитие посрещна над 100 специалисти в областта на акушеро-гинекологията и гости от над 10 държави, включително Италия, Великобритания, Хърватска, Чехия и др. Измежду лекторите бяха световноизвестни имена като Prof. Guiseppe Rizzo от Италия и Prof. Tihomir Vejnovic от Сърбия.

Сред лекциите, които бяха най-интересни за аудиторията, беше и тази на доц. Жени Панайотова от МБАЛ Надежда, специалист по пренатална диагностика и терапия със специализация към Фондацията по Фетална медицина (FMF) в Лондон, посветена на първия триместър от бременността и представяща множество интересни клинични случаи.  

Събитието не се ограничи само до интересни лекции. Организаторите бяха подготвили и практическа част, която даде възможност на участниците да се запознаят с най-новите АГ приложения. Dr. Mateo Frigerio от San Gerardo Hospital, Италия, проведе на живо преглед на тазово дъно. След него се състоя hands-on сесия с пациентки в първи и втори триместър на бременността. Участниците имаха възможност да наблюдават и да се включат в практическите демонстрации под ръководството на опитните лектори.
Интересно за всички беше и една иновация, свързана с една от новите функционалности на апарата Resona Nuewa - на живо пред гостите от 3D фетална снимка, директно взета от апарата, беше пресъздадено изображението на плода чрез 3D принтер по време на конгреса. 


Това събитие затвърди значението на Mindray Nuewa Club като платформа за обмен на знания и опит в областта на акушеро-гинекологията и показа ангажимента на клуба към насърчаване на професионалното развитие на специалистите в региона. 




Започни да пишеш тук...

in News


Инфинита с две награди от годишната среща на дистрибуторите на Mindray CЕЕ
Как те оценяват измежду повече от 30 други фирми?
BOEC