Mindray (Майндрей)

е основанa през 1991 г. и е един от водещите световни доставчици на медицински изделия и решения.
Твърдо ангажирани с мисията на „усъвършенстване на медицинските технологии, за да направят здравеопазването по-достъпно“ Mindray са посветени на иновациите в областта на мониторинга на пациентите и поддръжката на живота, ин витро диагностиката и медицинската система за образна диагностика.

Mindray е регистриран на нюйоркската фондова борса през септември 2006 г., а по-късно регистриран на фондовата борса в Шенжен през октомври 2018 г.

Днес продуктите и услугите на Mindray могат да бъдат намерени в здравни заведения в над 190 страни и региони. Корпорацията има  над 40 дъщерни дружества в чужбина.

От основаването си Mindray поддържа огромна инвестиция в научноизследователска и развойна дейност и се стреми да притежава редица основни технологии. Компанията има 5 центъра за научноизследователска и развойна дейност в Китай и 3 в САЩ. Всяка година Mindray инвестира около 10% от годишните си приходи в развойна дейност. Над 2500 инженери работят в отдела за научноизследователска и развойна дейност. Mindray има над 800 собствени патента.

Mindray придобива две глобални корпорации и техните технологии - Datascope през 2008 г., лидер в пациентните монитори и Zonare Medical Systems Inc. през 2013 г., лидер в областта на ултразвуковите технологии в сегмента на радиологията от висок клас.

Всички топ 20 болници, оценени като най-добрите в САЩ, според класацията на Honor Roll 2018-2019, използват решения на Mindray. Системите Mindray се използват в 9 от топ 10 сърдечни болници в САЩ.

Членовете на екипа на Infinita работят с Mindray повече от 10 години.


BOEC