Условия на доставка

1. Получаване на стока
Закупените медицински стоки от infinita.bg могат да бъдат получавани според предпочитанието на клиента:
• От офис на Инфинита, намиращ се на адрес:
София 1618, ж.к. Бъкстон, ул. Генерал Александър Суворов №127
Виж адреса на карта тук
Инфинита работи с установени доставчици на куриерски услуги на цени на база на сключен договор и преференциални цени за нашите клиенти.
2. ДДС
Всички посочени цени в български лева са с включено ДДС. Цените в евро са без ДДС, като то ще бъде начислено във фактурата, ако такова се изисква.
3. Срок на доставка
3.1. На територията на България
Доставките се извършват от куриерска фирма в рамките на един работен ден за София и до три работни дни за доставки в по-малките населени места в страната, според зонирането на куриерската фирма.
Заявки, направени до 16:00 ч. в работни дни се доставят на следващия работен ден.
Заявки направени след 16:00 в работни дни или при условие, че адреса на доставка е локализиран в по-малки населени места, според зонирането на куриерската фирма, ще бъдат доставени в рамките на до три работни дни. Куриерът ще ви уведоми чрез обаждане или SMS за деня на доставката. Тaка винаги може да доуточните с него подробности около времето на доставка, промени на адреса и други.
За дата на доставка се счита датата на пристигане на стоката по куриер на посочения от заявителя адрес. В случай на невъзможност за приемане на стоката от получателя (поради отсъствието му от адреса или др. причини, независещи от доставчика или куриера), ще се счита, че няма забавяне на доставката. В тези случаи доставката ще се извърши в първия удобен за получателя ден и час, като ако това доведе до допълнителни разходи по доставката, то те ще се заплатят от получателя.
За пратките до поискване в офиси или Автомати на Спиди, ще получите безплатно обаждане или SMS за деня на доставка. С куриера можете да направите промени в деня и часа на доставка, ако е необходимо.
Напомняме, че всички недоставени пратки се съхраняват до 7 дни от датата на получаване в офисите на куриерската фирма, а всички отказани от получател пратки, ще бъдат върнати към нас.
Ако използвате опцията Пари при доставка, ще получите разписка за плащане от куриера. Моля, прикачете го към фактурата си. Ако сте загубили разписката, можете да поискате копие в най-близкия офис на куриерската компания Speedy в рамките на един календарен месец.
Ако използвате опцията Наложен платеж, ще получите касов бон от куриера. Моля, прикачете го към фактурата. Ако загубите касовия бон можете да се обърнете към най-близкия офис на Спиди в рамките на един календарен месец.
При всякакви промени или настъпили форс-мажорни обстоятелства, ще Ви информираме своевременно.
При получаване на поръчката от куриер с фактура за наложен платеж е необходимо да съхраните бележката от куриера за изплатен Пощенски Паричен Превод. Прикачете я към фактурата си, това е Вашия платежен документ. Ако поради някаква причина сте загубили своята бележка, можете да изискате копие в най-близкия до Вас офис на Спиди с номера на товарителницата в рамките на един календарен месец.
3.2. Доставки извън България
Артикулите на склад ще бъдат изпратени възможно най-бързо.
Всички артикули могат да подлежат на митнически такси и вносни мита в страната, до която е изпратена Вашата поръчка. Митническите политики варират значително. Съветваме ви да се свържете с местния митнически офис за повече информация.
4. Цени на доставка
Цената на Доставката не е включена в посочените цени на стоките.
За да бъде извършвано коректно обслужване, ПОТРЕБИТЕЛЯТ е задължен да остави точни адресни данни, телефонен номер и име на лице за контакт. Инфинита не поема отговорност за неполучени в срок пратки при грешно въведен адрес или неточно посочен телефонен номер.
4.1. За България
За поръчки над 100.00 лв и единствено за стоки до 20 кг, доставката е за сметка на Инфинита и е безплатна за купувача.
Стойността на доставката се заплаща от ПОТРЕБИТЕЛЯ, при условие че поръчката не надвишава или е равна на 99,99 лв. с ДДС или стоката е над 20 кг.
4.2. Международни доставки
При международни доставки цената за доставка на артикули от всяка категория продукти варира според артикула, пратката и опцията за доставка. След като направите заявка, моля изчакайте нашият екип да се свърже с Вас.
В случай, че отложите потвърждението си за изпращане и куриерът или транспортната компания променят условията и цените си, ние се нуждаем от вашето повторно потвърждение преди експедиция на пратката.
5. Форсмажорни обстоятелства
Инфинита не носи отговорност пред клиента и не се счита, че е в нарушение на
договора поради забавяне на изпълнението или неизпълнение, на което и да е от
задълженията на Инфинита във връзка със стоките, ако забавянето или неизпълнението се дължи по всякаква причина извън разумния контрол на компанията. Без да се засягат общ характер на гореизложеното, следното се счита за причини извън рамките на разумният контрол на компанията:
а) природни бедствия, пандемии, експлозия, наводнение, буря, пожар или авария;
б) стачки, блокировки или други промишлени действия или търговски спорове (независимо дали са свързани със
служители на Инфинита или трети лица);
в) Война или заплаха от война, саботаж, въстание, гражданско сътресение или реквизиция;
г) Регламенти за внос или износ или ембарго, други правителствени регулации;
д) Трудности при получаването на суровини, труд, гориво, части или машини;
е) Прекъсване на електричеството или повреда в машините.
6. Връщане на стоката
6.1. Право на връщане на стоката
Можете да върнете поръчаната стока в съответствие с условията, посочени по-долу:
(a) Съгласно чл. 50, ал.1 от Закона за защита на потребителите, при доставяне на стоката с куриер, купувачът има право да се откаже от получената стока в срок от 14 /четиринадесет/ дни от датата на получаване, без да дължи обезщетение или неустойка. В случай, че стоката е взета от офис на Инфинита то клиентът има право да направи рекламация с посочени конкретни причини и след разглеждането ѝ, Инфинита ООД запазва правото да я уважи или не.
(b) При упражняване на правото на отказ, разходите за връщане на доставените стоки са за сметка на потребителят на основание чл. 55, ал. 2 от ЗЗП. Доставчикът няма задължение да възстанови и допълнителните разходи за първоначалната доставка на стоките, когато потребителят изрично е избрал начин на доставяне на стоките, различен от стандартната доставка, предлагана от Доставчика.
(c) На връщане подлежат само стоки, върнати в изряден търговски вид, без да е нарушена целостта на опаковката.
6.2. Стока, която не подлежи на връщане
Поради естеството на предлаганите стоки, търговецът си запазва правото да се позове на чл. 57 от Закона за защита на потребителите, за отказ от упражняване на правото на отказ на потребителя, включително и не само:
(a) запечатано хирургично оборудване, след като тези продукти бъдат разпечатани след като ги получите;
(b) за доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;
(c) за доставка на стоки, които след като са били доставени и поради естество им са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени;
(d) всякакви продукти, които се смесват неразделно с други артикули след доставката им
(e) за доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;
(f) за доставка на стоки, изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания.
6.3. В случай, че потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 54 от Закона за защита на потребителите , търговеца възстановява сумата в срок от 14 дни, считано от датата на която е получил обратно стоката.
6.4. За да упражни правото си на отказ, моля, свържете се с нашия екип на телефон +359 700 20 640 или е-мейл customer@infinita.bg, за да получите потвърждение за връщане. Вашето име, адрес, е-мейла с който е направена регистрацията в сайта, телефон и номер на фактура трябва да придружават всички декларации. Уверяваме Ви, че всички стоки ще бъдат приети за връщане само ако стоката бъде върната с всички опаковки в добро състояние.
7. Приложимо право
Тези условия се тълкуват в съответствие и се ръководят от български закон. Всяка от страните се съгласява, че всички възникнали спорове са в изключителната юрисдикция на съдилищата на Република България.

BOEC